Ikä ei vauhtia hidasta

Kohta keski-iässä ja vielä elossa!

Mikäli olet käynyt näillä sivuillani aiemminkin, saatat hieman ihmetellä, että mistäs nyt tuulee. Jos taas eksyit tänne ensimmäistä kertaa, et huomaa mitään eroa. Siksi valaisen hieman sivuston suunnanmuutosta sekä aiemmin vierailleille että uusille lukijoille. Olette enemmän kuin tervetulleita.

Mistä on kyse, mistä nyt tuulee?

En haluaisi palata aikaan ”jo muinaiset roomalaiset”, mutta… Aloitin blogin pitämisen digiassarivalmennuksessa. Varsin pian totesin, että maailmassa on niin paljon muutakin mielenkiintoista, mistä olisi mukava kirjoittaa. Valmennus päättyi, mutta elämä jatkuu. Halusin, että voisin tarjota edelleen mielenkiintoista luettavaa myös valmennuksen jälkeen. Siksi sisältö ja ulkomuoto on muuttunut. Joitakin valmennuksen aikaisia tekstejä löytyy Digiassari-valikon alta.

Miltei 90 %:a digiassarivalmennuksen aikana kirjoitetuista teksteistä löytyy nyt Bloggerista. Tällä sivustolla tekstit sisältävät enemmän elämää valmennuksen jälkeistä; käsittelen asioita, jotka koskettavat ja herättävät pohdiskelemaan niin työssä kuin etenkin työn ulkopuolella. Työasioiden tiimoilta on tekeillä oma verkkosivustonsa, josta kerron sitten myöhemmin ja laitan myös linkin kyseiselle sivustolle.

Blogiin tulossa paljon uutta by JaanaKuu

Mitä sitten jos ei työtä ja kuka luulen olevani? (Sisältää sisältövaroituksen)

Kirjoittaminen on minun unelmatyötäni. Siitä en pääse yli enkä ympäri enkä haluakaan päästä. Katson maailmaa lievän ihmetyksen vallassa ja pohdin asioita omalla nurinkurisella tavallani. Älkää siis vetäkö palkojen sisältöjä sieraimiinne, jos teksti joskus sivuaa ikäviä arjen asioita, kuten naapurikateutta, kerrostalokyttäystä ja koirien parveketupakointia. Saattaa jostain sipsipussin alta kajahtaa myös sohvaperunan hätähuuto. Ei hätää, pohdin myös työelämän ja sen lieveilmiöiden haasteita ja omaa hullua visiota työllistää itse itsensä unelmatyössä.

Pääasiassa pyrin tuomaan esille elämän myönteisemmät puolet; erityisesti ne, jotka koskettavat minua ja varmasti myös teitä, rakkaat lukijani. Näitä ovat luonto, liikunta, matkailu, ruoka ja niin edelleen. Ruoka- ja matkailublogia tästä ei kuitenkaan ole tarkoitus tehdä, vaan kertoa elämästä tavallisen keski-ikäisen kurpan näkövinkkelistä. Mitään ikärajaa ei sivuillani kuitenkaan ole, mutta vastuu siirtyy tunnetusti lukijalle, koska me savolaiset olemme siitä onnellisessa asemassa, että meidän sanomisille on myönnetty vastuuvapaus.

Elämässäni on tapahtunut yhtä ja toista, sillä vuosia on takana jo yli 40. Ikä lähenee liiankin nopsasti kohti keski-ikää, mikä näyttää monelle olevan se kohta, jossa aletaan miettiä hautakiven paikkaa ja pudotetaan varalta jo se toinen jalka sinne monttuun varauksen merkiksi, vaikkei kuolema korjaisikaan vielä moneen vuoteen. Kuten Muori Säävirkku, (Granny Weatherwax), Terry Pratchettin kirjoissa kirjoitti kylttiinsä: Minen oo kuollunna, (I Ate’nt Dead), vielä. Elämänkäänteiden ja mullistusten myötä, tunnen olevani enemmän elossa kuin koskaan aikuisiällä, joten pidä pipostasi kiinni ja huumoripilke silmäkulmassa, sillä kohta mennään.

Nyt se varoitus: Ajatukset tässä blogissa ovat ihan minun ikiomia ajatuksia, ellen ole erikseen maininnut lähdettä. En tarkoituksella loukkaa ketään, mutta nykypäivänä, on lähes mahdotonta sanoa tai kirjoittaa mitään, ettei siitä herkempi pahoita mieltään. Tekstieni on tarkoitus herättää ajatuksia ja tunteita, kenties pohtimaan omaa elämää uudesta näkövinkkelistä. Sivuilta löytyy muutama aiemmin omasta elämästä kirjoitettu teksti, mutta uutta on jo tulossa. Pysykäähän kyydissä.

Putouksen Salon Seija – kukaanhan ei naapureista juorua

Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: